GTS

RENOVATION

Trofa, Porto, Portugal

2008-2009

author  NOARQ - José Carlos Nunes de Oliveira  program  renovation and interior design of the former overseer's house to an administrative office  collaborators  arch. Joana Leite Pinto, arch. Diana Fernandes  constructors  SENUNON  decoration  B.Loft; O Bibelot  photography  Arménio Teixeira  

technical

drawings

description

Rehabilitating a rehabilitation project. Confucius said, "Everything has beauty, but not everyone sees it". Anyone who decided to take a humble farm-hand's house and turn it into what would become the board of directors' office of the Portuguese delegation of a multinational company, is certainly part of the Confucian school of thought. The reminiscence of an old stone shell of a house suffering from the odd volumetry of an industrial structure amazed me. There was a change of owner and he asked me to remodel the interior, it was going to be the Board office of a hospital group. It was not that easy. I accepted. And then, I decided. I would demolish part of the building and conserve what had belonged to the farm‑hand: walls, roof, floor and window frames (the last two were recent, actually).
I took advantage of the physical properties of some of the raw materials as the basis for the project. I designed and chose furniture.

When everything seemed ready, I photographed it and said goodbye leaving just one doubt:


– Excuse me Sir, can you tell me when will they take down the wall split?

 

NOARQ  |  no arquitectos lda

Rua João Paulo II, n. 615, Trofa, Porto, Portugal.

 t. +351 252 414 729   m. +351 933 205 481   e. noarq@noarq.com

© 2017-2020

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle